60. Yıl Sarıgazi İlkokulu

Okulumuz 1982 yılında iki katlı küçük bir bina ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır.  Sarıgazi Beldesinde nüfus yoğunluğu o dönemlerde çok az idi.  1990´lı yıllarda okulumuza 3 katlı bir bina eklenmiştir. Bu dönemde de Sarıgazi Beldesi sürekli göç aldığı için öğrenci yoğunluğu her geçen gün artmıştır.  Uzun bir süre okulumuz iki bina ile eğitim vermeye devam etmiştir. 2005 yılında 3. binamız inşa edilmiştir. 2005 yılında itibaren 3 bina ile tam gün eğitim görülmeye başlanmıştır. 2012 yılında birçok öğrenciyi mezun eden yaşlı binalarımız yıkılmış yerine modern bir bina yapılmıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başlayan 4+4+4 12 yıllık zorunlu  eğitim modeli sonucunda okulumuz 60. Yıl Sarıgazi İlkokulu adıyla 2005 yılında yapılan binada tam gün eğitim vermeye devam etmektedir.

Etiketler :TARİHÇE,